Lajme Ballkan

Kroacia do t’i dhurojë Kosovës 20 mijë vaksina anti-COVID

Kryeministri i Kroacisë, Andrej Plllenkoviq

Kroacia do të dhurojë 20.000 doza vaksinash anti-COVID, raporton Shqip.com.

Kështu ka deklaruar kryeministri i këtij shteti, Andrej Plllenkoviq, raporton gazeta kroate vecernji

Vaksina do të ndahen edhe për shtete tjera të rajonit si Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi e Bosnje Hercegovina.

Për këtë të fundit do të ndahen më së shumti, 210 mijë sosh.

“Në bazë të porosive tona, do të kemi doza të mjaftueshme dhe do të bëjmë edhe donacione të tjera gjatë vitit”, ka thënë Pllenkoviq.

Kroacia më parë Kosovës i kishte dhuruar 10 mijë doza vaksinash donacion. Shqip.com