Teknologji

Kosova, pjesë e teknologjisë dhe inteligjencës artificiale në Nju Jork

Donika Gërvalla, ministrja e Punëve të Jashtme, ndodhet në New York ku është ftuar në një ngjarje që është folur për teknologjinë dhe inteligjencën artificiale.

Për këtë pjesëmarrje ajo e ka falënderuar Antony Blinken, sekretarin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Faleminderit sekretari Blinken për ftesën e Kosovës në një ngjarje të rëndësishme në margjinat e #UNGA ku diskutohet se si AI mund të ndihmojë në arritjen e qëllimeve të #SDG”.

”Kosova dhe sektori i saj TIK janë të gatshëm të kontribuojnë në këtë fushë të rëndësishme së bashku me partnerët tanë anembanë globit”, ka shkruar Gërvalla në platformën X, ish-Twitter.

Inteligjenca artificiale është shndërruar në një temë globale edhe për shkak të sfidave që rrjedhin me të.

/Shqip.com