Ekonomi

Konfiskohen mallra me vlerë 10.000 euro

Dogana e Kosovës.

Dogana e Kosovës ka njoftuar se pas parandalimit të tentativës së kontrabandës së auto pjesëve dhe instrumenteve tabelorë në pikë kalimin kufitar të Vermicës më datë 11 shtator 2023, njësitë e Doganës kanë vijuar hetime për të ndalur veprimtarinë e paligjshme të kësaj natyre.

Si rezultat i hetimeve është arritur të lokalizohet objekti ku këto pjesë të makinave tregtoheshin në mënyrë të padeklaruar.

“Pas identifikimit të lokacionit është bërë edhe bastisja e këtij lokacion në Fushë Kosovë. Në objekt janë gjetur pjese  rezervë, ulëse dhe pjese të tjera të enterierit të veturave. Personat përgjegjës nuk ka pasur dokumentacion përkatës dhe dyshohet se është i kontrabanduar në territorin e Republikës së Kosovës. Vlera e mallit të konfiskuar llogaritet të jetë rreth 10,000 Euro”, thuhet në njoftim.

Lexo edhe:
Dogana zbulon mallra në vlerë të mbi 6 mijë eurove

Lidhur me ketë rast është njoftuar edhe Prokuroria Themelore në Prishtinë.

/Shqip.com