Art Jetese

Këto shenja tregojnë se jeni një person i mirë

Kur takojmë një person të ri, na duket se ai është më i miri në botë.

Qoftë dashuri apo miqësi, fillimet janë gjithmonë shumë argëtuese dhe ky person është i përsosur.

Mirëpo, shumë janë bindur se realiteti nuk është tamam kështu, sapo u gërvishtën pak nën sipërfaqe.

Mirësia është një cilësi shumë relative që çdo person do ta përcaktojë në mënyrën e vet. 

Megjithatë, ka disa cilësi që e bëjnë një person të mirë, por këtë mund ta vërejmë vetëm kur sigurohemi se si reagon një person në një situatë të caktuar.

20 shenjat që tregojnë se jeni një person vërtet i mirë.

Nuk do t’i bënit asnjë të keqe askujt – Nëse qëllimisht dëshironi të lëndoni ose të hakmerreni dikë, mirësia juaj nuk është e pakushtëzuar.

Ju e pranoni gabimin – Ne jemi njerëz kështu që bëjmë gabime, është një nga të vërtetat më të mëdha në botë. Nëse e pranoni gabimin tuaj pa problem dhe përpiqeni të mos e përsërisni më, do të thotë se jeni një person i mirë.

Të bën të lumtur të bësh vepra të mira – Nëse bëni vepra të mira për t’u ndjerë mirë, jo për t’u mburrur me to, do të thotë se jeni një person i mirë.

Ju jepni, por nuk kërkoni asgjë në këmbim – Është e lehtë të japim kur presim diçka. Kur ndihmoni dikë pa pritur asgjë në këmbim, tregoni cilësitë e një personi vërtet të mirë.

Ju besoni njerëzve – Njerëzit që u besojnë njerëzve të tjerë, më shpesh thonë të vërtetën. Është një cilësi që e kanë vetëm njerëzit vërtet të mirë.

Ju merrni përgjegjësinë për veprimet tuaja – Njerëzit që fajësojnë vetëm veten për gabimet e tyre janë zakonisht njerëz të mirë. Njerëzit e mirë mësojnë mësime të rëndësishme nga gabimet e tyre.

Mos gjykoni – Nëse njerëzit e tjerë mund t’ju besojnë problemet e tyre pa i gjykuar, atëherë ju jeni një person me karakter të patëmetë.

Jeni të lumtur për shkak të suksesit të njerëzve të tjerë – Nëse suksesi i fqinjit tuaj ju bën vërtet të lumtur, mund të jeni gjithashtu të sigurt se personaliteti juaj është pozitiv.

Keni respekt për veten – Vetëm një person që është i kënaqur me veten mund të respektojë sinqerisht njerëzit e tjerë. Vetëm kur të kuptoni mirësinë në veten tuaj, mund të jeni të mirë me njerëzit e tjerë.

Ai nuk do të humbasë kurrë një mundësi për të ndihmuar dikë – Njerëzit e mirë nuk mund të shikojnë fatkeqësinë e dikujt tjetër dhe të mos bëjnë asgjë për të.

Jeni mirënjohës – Një karakteristikë tjetër e njerëzve të mirë është mirënjohja, e cila duhet të praktikohet çdo ditë.

Jeni empatike – Nëse keni dhembshuri për njerëzit e tjerë, ju jeni gjithashtu një person i mirë. Një veçori të çon në një tjetër, por për mirësinë e përgjithshme duhet të plotësosh shumë më tepër kritere.

Nuk e keni problem të falni – Jeni të vetëdijshëm se njerëzit bëjnë gabime dhe se gjëja më e rëndësishme është të kërkoni falje dhe t’u provoni njerëzve të dashur se nuk i keni lënduar qëllimisht. Ky është një shembull tjetër që vetëm njerëzit e mirë e dinë.

Nuk urren askënd – Urrejtja është një ndjenjë që të mbyt më shumë sesa personin që urren. Nëse nuk keni armiq dhe nuk urren askënd, me siguri keni një ndërgjegje të pastër dhe një ndjenjë të përgjithshme paqeje.

Ju nuk keni një ego të fryrë – Njerëzit e mirë nuk kanë kurrë një ndjenjë të ekzagjeruar të një rëndësie të madhe.

Jeni modeste – Mirësia qëndron te modestia dhe njerëzit e këqij gjithmonë duan më shumë, edhe kur qëllimi i tyre nuk zgjedh asnjë mjet.

Ju jeni të barabartë me të gjithë – Njerëzit që janë të ëmbël dhe miqësor ndaj njerëzve të caktuar dhe të ashpër dhe kritikë ndaj njerëzve të tjerë kanë standarde të dyfishta dhe zakonisht nuk janë njerëz vërtet të mirë.

Duajeni dhe jini të dashur – Njerëzit e mirë zakonisht i duan sepse cilësitë e tyre njihen nga të tjerët. Njerëzit do të flasin për mirësinë e tyre pa hezitim.

Ju shikoni njerëzit në sy – Dhe kjo do të thotë se nuk keni asgjë për të fshehur sepse jeni transparent dhe nuk fshehni asgjë.

Ju i doni kafshët – Kush nuk i pëlqejnë kafshët, nuk i pëlqejnë as njerëzit dhe kështu tregon se nuk është vërtet njeri i mirë.

/Shqip.com