Lajme

Kështu do të duket Porti i përbashkët Kosovë – Shqipëri

Porti i përbashkët Kosovë – Shqipëri

Pas prezantimit të marrëveshjeve nga ministrat nga Kosova dhe ata nga Shqipëria, është prezantuar edhe projekti i Portit të përbashkët mes dy vendeve.

Porti i Durrësit – Porto Romano pritet të jetë një port i klasit botëror, ndërkombëtar, teknologji të avancuar dhe efikas, që do të trajtojë ngarkesat e parashikuara në të ardhmen në det për Shqipërinë dhe rajonin më të gjerë.

Zëvendësministri i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Hysen Durmishi ka publikuar pamje se si parashihet të jetë Porti i përbashkët përmes hekurudhës.

Posti i përbashkët Kosovë-Shqipëri

Theksojmë se sot në Kosovë është mbajtur mbledhja e tetë mes dy qeverive.

Lexo edhe:
Këto janë 19-të marrëveshjet e nënshkruara mes Kosovës dhe Shqipërisë

Në këtë mbledhje janë nënshkruar 19-të marrëveshje./Shqip.com