Ekonomi Biznes

KEK-u i bashkohet bursës shqiptaro-kosovare të energjisë

KEK

Korporata Energjetike e Kosovës, është bërë anëtari i dytë i platformës së shkëmbimit të energjisë Alpex të themeluar nga Shqipëria-Kosovë për zonën tenderuese të Kosovës, njoftoi Alpex të premten.

KEK-u do të mund të nis tregtimin e energjisë ditëve të ardhshme në Kosovë.

Anëtari i parë i Alpex për zonën e Kosovës, KOSTT-i, u bashkua më herët në nëntor.

Alpex u themelua nga operatori shqiptar i rrjetit elektroenergjetik OST dhe KOSTT nga Kosova, në tetor 2020 dhe mbajti ofertën e parë në Shqipëri në prill 2023.

Një bashkim tregu Shqipëri-Kosovë është në pritje të miratimit rregullator.

Me shtimin e Devoll Hydropower, një degë e kompanisë norvegjeze të energjisë së rinovueshme Statkraft, në tetor, Alpex ka 16 anëtarë në zonën e saj të ofertave në Shqipëri.

/Shqip.com