Lajme Botë

Evropa po përshpejton vaksinimin shkak i rrezikut nga varianti delta

Vendet në të gjithë Evropën po përpiqen të përshpejtojnë procesin e vaksinimit kundër COVID-19 dhe të tejkalojnë përhapjen e variantit më infektues delta, në një garë me rrezik të lartë për të parandaluar që repartet e spitaleve të mbushen përsëri me pacientë që luftojnë për jetën e tyre.

Urgjenca përkon me muajt e pushimeve të verës në Evropë, me mot të nxehtë e që sjell më shumë tubime shoqërore dhe qeveritë hezitojnë t’i shtypin ato.

Distancimi shoqëror zakonisht neglizhohet, veçanërisht tek të rinjtë, dhe disa vende po heqin kërkesën për të mbajtur maska ​​jashtë.

Rreziku i infektimit nga varianti delta është “i lartë” për ata që nuk janë vaksinuar, sipas Qendrës Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve, e cila monitoron 30 vende në kontinent. Vlerëson se deri në fund të gushtit, varianti do të përbëjë 90% të rasteve në Bashkimin Evropian.

“Është shumë e rëndësishme të përparosh me shpërndarjen e vaksinave me një ritëm shumë të lartë,” paralajmëroi ECDC. /Shqip.com