Lajme

Escobar: I përgëzojë palët për arritjen e marrëveshjes

Gabriel Escobar, i Dërguari i SHBA-së për Ballkanin
Gabriel Escobar, i Dërguari i SHBA-së për Ballkanin

Emisari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gabriel Escobar, ka përgëzuar Kosovën dhe Serbinë për marrëveshjen e arritur.

Ai në konferencë tha se kjo marrëveshje, i dërgon të dyja palët drejt integrimeve evropiane.

Tutje, ai tha se Shtetet e Bashkuara të Amerikës, do të ndihmojnë në zbatimin e marrëveshjes edhe ekonomikisht edhe politikisht.

Pas përfundimit te takimit, edhe Josep Borrell, deklaroj së Kosova është pajtuar në vazhdimin e negociatave dhe se është arritur një marrëveshje mes shteteve.

/Shqip.com