ShqipBizz Ndërkombëtar

Dua Lipa përfundon në gjykatë

Dua Lipa është paditur pasi ka postuar foto të shkrepur nga paparaci në Instagram për herë të dytë brenda një viti, sipas dokumenteve gjyqësore të depozituara në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Kaliforni.

Sipas raportimeve, një fotograf me qendër në Nju Jork, i quajtur Robert Barbera, po pretendon se këngëtarja ka shkelur të drejtat e autorit pasi postoi fotot që ai i bëri në korrik 2018 në platformën e mediave sociale.

“Pa leje ose autorizim nga paditësi, e pandehura zgjodhi, kopjoi, ruajti dhe shfaqi vullnetarisht secilën nga fotografitë e mbrojtura nga e drejta e autorit të paditësit,” thuhet në ankesë, e shkruar nga avokati Craig Sanders.

Fotot në fjalë, të cilat janë bërë gjithashtu në korrik të 2018-ës dhe të bashkangjitura si ekspozitë në kostumin, tregojnë Lipën e veshur me një pulovër të zezë që mban fjalën “HEROES” me shkronja të mëdha të mëdha.

Dua Lipa

Ashtu si në padinë e mëparshme , e cila u soll nga një kompani e quajtur Integral Images, Barbera pretendon se për shkak se Lipa përdor llogarinë e saj në Instagram për të reklamuar muzikën dhe markën e saj dhe për të promovuar interesat e saj të biznesit, ajo përfitoi financiarisht nga postimi i fotove të tij me të drejtë autori atje dhe dëmtoi ” treg potencial” për ta.

Barbera më tej pretendon se pasi zbuloi fotot në llogarinë e Lipës në Instagram në qershor 2019, ai u përpoq ta zgjidhte çështjen jashtë gjykatave, por se “komunikimi u ngadalësua dhe përfundimisht u ndal” pasi asaj iu dha një draft-kopje e ankesës. Imazhet u hoqën më pas nga llogaria e saj.

Barbera kërkon dëmshpërblim aktual dhe heqje të të gjitha fitimeve që i atribuohen aktivitetit shkelës, një urdhër që e detyron Lipën të shkelë ndonjë nga veprat e tij të tjera, kostot e padisë dhe interesat paragjykuese.