Kulturë

Dije Demiri-Frangu / Ekuatori

Dije Demiri-Frangu / Poete
Dije Demiri-Frangu / Poete

EKUATORI

S’është ai xhaxhai me llullë
I lagjes së re
Është një vijë
Dyshas globin e ka pre

Veriu thotë është lart
Ja dhe Jugu poshtë
Ai si brez i lidh
Dhe i mban fort

Dielli mbi të shëtit
Si kapelë e kashtës
Mbi të rri më gjatë
Ndaj dhe bën më thatë

Sa do të doja njëherë
Nëpër Ekuator të kaloj
Kush e di aty edhe Zanën
Rastësisht mund t a takoj.

(Poezi për fëmijë)

/Shqip.com