Lajme Botë

Britani e Madhe: Për personat mbi 50 vjeç do të ofrohet doza e tretë e vaksinës

Vaksina anti-COVID'19

Britania e Madhe, ka thënë të martën se do të ofrojë një dozë të tretë të vaksinës së Coronavirusit për të gjithë mbi 50 vjeç dhe njerëz të tjerë të cenueshëm për të ndihmuar vendin të shpëtojë pandeminë gjatë muajve të dimrit.

Masat përforcuese, të cilat do të hidhen në treg javën e ardhshme, u miratuan një ditë pasi qeveria konservatore gjithashtu mbështeti planet për të ofruar një dozë vaksine për fëmijët 12 deri në 15 vjeç.

Kryeministri britanik, Boris Johnson bëri njoftimin ndërsa përcaktoi planin e qeverisë për trajtimin e COVID-19 gjatë muajve të vjeshtës dhe dimrit.

Lexo edhe:
Vdekja e Rexhep Bojës: Gërvalla dërgon telegram ngushëllimi

Duke folur nga një konferencë shtypi në Downing Street, kryeministri e quajti situatën në Mbretërinë e Bashkuar COVID-19 “në fakt më sfiduese” sesa ishte një vit më parë.

Trupi këshillues qeveritar, Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI), rekomandoi që vaksinimet përforcuese t’u ofrohen të gjithëve mbi 50 vjeç, punonjësve të kujdesit shëndetësor, njerëzve me kushte themelore shëndetësore dhe atyre që jetojnë me njerëz, sistemet imunitare të të cilëve janë komprometuar.

Ato do të jepen jo më herët se gjashtë muaj pasi një person mori dozën e dytë të vaksinës. /Shqip.com