Art Jetese

Boronicat ulin rrezikun e sëmundjes së zemrës

Ngjyra e errët në boronica mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës për 20 përqind, thuhet në një studim të ri.

Hulumtuesit gjetën se ata që konsumojnë 200g boronica në ditë për një muaj, përmirësuan funksionin e enëve të gjakut dhe ulën presionin e gjakut tek njerëzit e shëndoshë.

Për më tepër, studimi sugjeron se boronicat mund të jenë po aq efektiv sa sa tabletat për menaxhimin e tensionit të gjakut të përshkruara nga mjekët.

Të gjitha këto përfitime vijnë si pasojë e një kemikati që i jep boronicës ngjyrën e kaltër, e quajtur anthocyanin.

/Shqip.com