Ekonomi

Biden për rritjen e vendeve të punës: Plani amerikan i shpëtimit funksionoi

Presidenti amerikan, Joe Biden

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka thënë se rritja e vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara të Amerikë është dëshmi për funksionimin e “planit amerikan të shpëtimit”

“Ne po u dhe dyshuesve se kishin gabuar”, tha Biden të premten në mëngjes në Shtëpinë e Bardhë.

“Më shumë punë, paga më të mira – ky është një kombinim i mirë. E thënë thjesht, ekonomia jonë është në lëvizje dhe ne kemi Covid-19 të kontrolluar”, tha ai.

Rritja e vendeve të punës kërceu më lartë në qershor me ekonominë amerikane që po rimëkëmbet shpejt, njoftoi të premten Departamenti i Punës.

Listat e pagave Nonfarm u rritën 850,000 për muajin, krahasuar me vlerësimin e Doë Jones prej 706,000 dhe më të mirë se 583,000 të rishikuar lart në maj.

 Shkalla e papunësisë, megjithatë, u rrit në 5.9% përkundër pritjes 5.6%. /Shqip.com