Teknologji

BE paralajmëron ndalimin e mundshëm të Twitter

Komisioneri i Bashkimit Evropian, Thierry Breton në një takim me udhëheqësin e Twitterit, Elon Musk tha se mund të bëhet ndalimi i mundshëm i këtij aplikacionit sipas rregullave të reja.

Breton tha se faqja e medias sociale do të duhet të trajtojë çështje të tilla si moderimi i përmbajtjes, dezinformimi dhe reklamat e synuara, raporton BBC.

Miratuar nga Bashkimi Evropian në fillim të këtij viti, Akti i Shërbimeve Dixhitale shihet si rregullimi më i madh i rregullave që qeverisin aktivitetin online në dekada, duke imponuar detyrime të reja ndaj kompanive për të parandaluar abuzimin e platformave të tyre.

Në qoftë se firmat zbulohen të kenë shkelje, ato ndeshen me gjoba deri në 6% të qarkullimit global – ose një ndalim në rastin e shkeljeve serioze të përsëritura.

Në një deklaratë pas takimit, Breton tha se i mirëpriti sigurimet e Musk se do ta bënte Twitter-in gati për përshtatjen me rregullat e reja.

“Le të jemi gjithashtu të qartë se ka ende punë të madhe përpara, pasi Twitter do të duhet të zbatojë politika transparente të përdoruesve, të përforcojë ndjeshëm moderimin e përmbajtjes dhe të mbrojë lirinë e fjalës, të trajtojë dezinformimin me vendosmëri dhe të kufizojë reklamat e synuara,” tha ai.

Në një postim në blog të mërkurën, Twitter tha se asnjë nga politikat e saj nuk kishte ndryshuar, por se po eksperimentonte në një përpjekje për të përmirësuar platformën më shpejt dhe do të mbështetej më shumë në hapat për të kufizuar përhapjen e materialit që shkel rregullat e saj – duke ofruar “lirinë e fjalës por jo lirinë e arritjes”.

/Shqip.com