Kulturë

Autorja e trilogjisë “Wolf Hall”, vdiq në moshën 70-vjeçare

Autorja e trilogjisë më të shitur të “Wolf Hall”, Hilary Mantel, vdiq në moshën 70-vjeçare.

Vdekjen e Mantel e konfirmoi botuesi i saj.

“Ne jemi të thyer në zemër për vdekjen e autores tonë të dashur, Hilary Mantel. Mendimet tona janë me miqtë dhe familjen e saj, veçanërisht me bashkëshortin e saj, Gerald. Kjo është një humbje shkatërruese dhe ne jemi mirënjohës që ajo na la me një punë kaq të mrekullueshme”, tha ai.

“Wolf Hall” ishte një rrëfim imagjinar i ngritjes në pushtet të Thomas Cromëell në oborrin e Henry VIII.

Libri i tretë dhe i fundit i serisë, “The Mirror and the Light” (Pasqyra dhe drita), u botua në vitin 2020 me shumë vlerësime nga kritikët, u bë një bestseller i trillimeve dhe u përfshi në listën e gjatë për Çmimin Booker 2020.

Trilogjia shiti më shumë se pesë milionë kopje globalisht dhe është përkthyer në 41 gjuhë.

Mantel u konsiderua si një nga romancierët më të mëdhenj në gjuhën angleze të këtij shekulli.

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022