Lajme

Atiq e shtynë sërish vendimin për largimin e strukturave ilegale

Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Erden Atiq, ka marrë vendim që të shtyjë afatin për lirimin e objektit komunal të shfryëtzuar nga strukturat paralale serbe.

Përmes një shkrimi në Facebook, kryetari Atiq ka njoftuar se shtyrja e ekzekutimit të vendimit ëhstë bërë deri në pranimin e një raporti nga Inspektorati komunal.

“Të dashur qytetarë, në lidhje me vendimin nr.01-713/031 dua të ju njoftoj se afati i lirimit të objektit, i shfrytëzuar jashtëligjshëm, shtyhet deri në pranimin e Raportit nga Inspektorati Komunal”, ka shkruar Atiq.

Sipas këtij vendimi, Inskeptiorati kiual obligohet që të faktoj rrethanat dhe arsyet e përdorimit në fjalë.

Derisa sipas pikës 3 të këtij vendimi, raporti i inspektoratit duhet të sillet brenda 15 ditëve, ndërsa ekzekutimi i tij do të ekzekutohet përmes procedurës përmbarimore nëse palët refuzojnë lirimin vullnetar.

“1. Afati i lirimit të objektit, i shfrytëzuar jashtëligjshëm, shtyhet deri në pranimin e raportit nga Inspektorati komunal.

2. Obligohet Inspektorati komunal, që të faktoj rrethanat dhe arsyet e përdorimit të bjektit në fjalë, që mbledhen përmes vizitave në teren dhe komunikimit me të gjitha palët.

3, Inspektorati komunal duhet të sjell raport nga pika 1) e këtij neni brenda afatit kohor prej 15 ditësh, pas prnaimit të të cilit e pas vlerëismit të të gjeturave të cilit ky vendim ekzekutohet përmes procedurës përmbarimore, nëse palët kanë refuzuar lirimin vullnetar të objektit”, thuhet në tri pakt e këtij vendimi.

Sipas tij, vendimi hyn në fuqi në ditën e nënshkrimit.

/Shqip.com