Teknologji Shkencë

Anija kozmike e Indisë ulet me sukses në Hënë

Anija kozmike indiane Chandrayaan-3 u ul pranë polit jugor të hënës më 23 gusht, duke shënuar një moment të madh historik.

India tani është vendi i katërt që ka një ulje në Hënë, pas Shteteve të Bashkuara, ish-Bashkimit Sovjetik dhe Kinës.

Ulja në hënë ndodhi në orën 8:33 të mëngjesit, sipas Organizatës Indiane të Kërkimit Hapësinor.

“Ky sukses i përket të gjithë njerëzimit dhe do të ndihmojë misionet në hënë nga vendet e tjera në të ardhmen,” tha kryeministri i Indisë Narendra Modi në një fjalim pas uljes.

“Unë jam i sigurt se të gjitha vendet në botë, duke përfshirë ato nga jugu global, janë të afta për të kapur sukses. Ne të gjithë mund të aspirojmë për në Hënë dhe më gjerë.”

/Shqip.com