Lajme

Albanologu bullgar: BE-ja po e lejon Vuçiqin të shkatërrojë paqen në rajon

Bashkimit Evropian i mungon lidershipi i vërtetë pasi e ka humbur busullën në raport me Serbinë, thotë albanologu bullgar Anton Panchev.

Në intervistën për KP, ai kritikon BE-në për qasje të butë ndaj Serbisë, duke i lejuar autokratit Aleksandër Vuçiq që të zhvillojë politika shkatërruese për Ballkanin.

Për njohësin e çështjeve të Ballkanit, edhe masat e BE-së ndaj Kosovës janë të papranueshme kur dihet se është Serbia që ka qasje shoviniste.

Ai apelon bashkësinë ndërkombëtare që të jetë më syçelë ndaj rrezikut serb, duke i kujtuar BE-së se Kosova është në të drejtën e saj.

Sipas tij, e gjithë pritja e Serbisë lidhet me agresionin ushtarak të Rusisë në Ukrainë.

Sipas tij, Beogradi është i interesuar vetëm për trazira dhe se për këtë nuk i lejon serbët të integrohen në institucionet e Kosovës.

/Shqip.com